sábado, 12 de septiembre de 2009

BUIT




Es va despertar amb la llum afilada del migdia tallant-li les retines, amb unes punxades constants i incisives batent-li alguna regió imprecisa del cap, rebentant-li la templa. Va tornar a ofegar el cap entre el coixí, pressionant-se fort el front amb les dues mans fins que va poder localitzar el dolor en alguna regió més física.

Va girar el cap de costat, i va provar de tornar a arromangar les parpelles. Les dues llaunes de cervesa i l’embolcall obert d’un preservatiu van ser les primeres indicacions que van fer-li intuir que la nit anterior no havia estat sola. Amb la cara encara girada cap a la tauleta, va palpar l’altre costat de matalàs. Buit. Un buit profund i sense rostre ni rastre que la va envair. Un buit dens com mai havia sentit, com si hagués perdut per sempre alguna cosa preciosa i vital.

El buit es va compactar al seu estómac, es va anar liquant i removent-se. Va començar a salivar. La boca se li omplia d’una secreció pastosa que no podia engolir i escopia al terra. El buit s’expandia, li pressionava l’estómac i li contreia els músculs abdominals produint-li basques. Un líquid calent i corrosiu va pujar-li per l’esòfag i va barrejar a la saliva el sabor amarg de la cervesa i la bilis. Més nàusees. En un instant, una forta contracció de les vies digestives li va fer empassar l’aire amb una arcada sonora i expulsar-lo amb una glopada líquida i agra, que li va cremar la gola.

Es va incorporar una mica, intentant recuperar el compàs normal de la respiració. Inhalant i exhalant consciència. Amb el cap encara penjant d’un costat de llit examinava el terra moll i la paret lleugerament esquitxada, com si llegís els pòsits del cafè. Què era aquell buit que sentia, o més ben dit, què havia estat? Quina era aquella cosa imprescindible que li havia robat un desconegut en una nit de sexe i alcohol? No era res material, d’això n’estava segura, el buit era massa profund, global i intangible.

Es va aixecar poc a poc, tancant els ulls per fer estar quiet el món. Tot i així un joc de llums li omplia la foscor de matisos calidoscòpics. Va avançar mig a les palpentes fins a la finestra i la va descórrer d’un gest rutinari, per ventilar l’habitació. Va obrir narius a l’aire fresc del dia, i a les fragàncies de les plantes que tenia plantades en un test: a l’olor anisada de l’alfàbrega, a l’aroma càlid i herbaci del marduix i la sajolida i al perfum penetrant de la sàlvia, que a ella sempre li havia recordat una mica l’olor del paper mullat.

Va ser llavors que se’n va adonar, l’evidència se li va desplomar sobre els sentits i la va paralitzar uns segons. Va córrer fins al capçal del llit, buscant allò que ja no hi era, allò que ja només era buit. Des d’allí va inhalar profundament, intentant percebre l’olor acre del vòmit, però no hi era. No hi havia cap olor. Només quedava el record vívid del seu sabor corrosiu, que li va fer venir arcades de nou i va tornar a perbocar glopades inodores de sabor amarg.

Va apropar la cara al coixí i als llençols, buscant desesperadament el fons durador d’un perfum, la flaire dels cabells o l’olor dels cossos barrejats, la suor, el sexe... Res de res. Va passejar el nas pels indrets accessibles del seu propi cos, ensumant-se les mans, els braços, les aixelles, els genolls i els peus... Res. I va intentar arreplegar amb els dits les olors de la resta de llocs: de darrera les orelles, de l’esquena, de la llengua o de dins del melic. Res, només la percepció constant d’un gran buit.

En un moment d’intuïció va obrir el primer calaix de la tauleta de nit, i en va treure el seu perfum preferit, aquell que només vestia en les ocasions més especials. Es va ruixar el coll, el canell i el ventre amb el vapor fragant. Unes gotetes de perfum minúscules van quedar suspeses a l’aire, regalant-li per un instant els tons secs i afustats de sàndal i les notes fresques de la bergamota foses en una base floral de neroli i gessamí. Va sentir les olors tant sols un instant, abans que la suspensió microscòpica patinés pel seu cos, com repel·lint-lo, i es dispersés per l’habitació i l’aire infinit de la finestra oberta. En pocs segons la fragància es va difuminar fins a sota del límit de la sensibilitat olfactiva i només li va quedar aquell buit opac. El buit terrible de perdre alguna cosa essencial que ni tant sols t’has adonat de tenir. Per què, de fet, mai abans s’havia olorat. I ni tant sols recordava la seva pròpia olor.

25 comentarios:

  1. Gràcies per fer-nos pensar i viure situacions com si hi fóssim. Molt emotiu i a voltes agre aquest relat. M'encanta.
    Una abraçada!

    ResponderEliminar
  2. Our superior attention to detail and a combination of the finest techniques and products will bring out the full beauty and lustre of your vehicle. Besides improving the appearance, detailing will help preserve your vehicle and can increase the resale value.

    home safe ratings
    charm

    ResponderEliminar
  3. Both professional project management and close cooperation with external manpower resources enable us to guarantee the delivery of excellent results with short turnaround times.

    moving company
    Sports Memorabilia Store

    ResponderEliminar
  4. Tiger got to hunt, bird got to fly; Man got to sit and wonder, 'Why, why, why?' Tiger got to sleep, bird got to land; Man got to tell himself he understand.solar heatingCAD design jobs

    ResponderEliminar
  5. Eagle, the Crow. and the Shepherd.
    Some sheep were grazing in the field.Suddenly, an eagle swooped down, sank his claws into a young lamb and carried it off. A crow saw this and wanted some meat as well.
    "That''s as easy as pie ", she said ."I''ll do it too, only better.The eagle''s stupid, he took a small lamb ,but i''ll choose the fat ram over there."
    the crow sank her claws into the ram''s wool. She wanted to lift it but could not.Nor could she pull her claws out of the ram''s coat .The shepherd came up, pulled the crow''s feet out of the fleece, killed her and left her there.scor kvinder onlinetannregulering

    ResponderEliminar
  6. Our superior attention to detail and a combination of the finest techniques and products will bring out the full beauty and lustre of your vehicle. Besides improving the appearance, detailing will help preserve your vehicle and can increase the resale value.
    online fundraising for schoolshgh

    ResponderEliminar
  7. ...constantinoble, bizanzi, Qusţanţaniyyeh, istambul... capes i més capes de cultura,... si ens posséssim a arrancar el paper de les parets trobaríem frescs romans i, sota les rajoles, encara hi ha humitat dels harems turcs ...

    ... preciosa descripció ...
    cursos de francés en Bogotáルイヴィトン バッグ コピー

    ResponderEliminar
  8. Our attitude toward life determines life's attitude towards ussallepdf splitter

    ResponderEliminar
  9. Two mayors made a bet on the outcome of the Vegetable Bowl, the annual football game between their high school teams. If Arvada’s team lost, the mayor of Arvada would send the mayor of Boulder ten pounds of sliced potatoes, ready for frying. If Boulder’s team lost, the mayor would send ten pounds of sliced tomatoes, ready for sandwiches or salads.home security systems free installationdiet tea

    ResponderEliminar
  10. Life is a tragedy for those who feel, and a comedy for those who think

    Decay is inherent in all compounded things.Strive on with diligence ( Budha)
    _____________________
    payday loans

    seo article writing

    ResponderEliminar
  11. you are invited to follow my blog
    Very nice sitcom to watch online. Funny and entertaining.
    relationship counselling Bournemouth

    Heart disease

    ResponderEliminar
  12. city hotels edinburgh

    bareboat charter greece
    Our superior attention to detail and a combination of the finest techniques and products will bring out the full beauty and lustre of your vehicle. Besides improving the appearance, detailing will help preserve your vehicle and can increase the resale value.

    ResponderEliminar
  13. send text message from computer

    bean bag patterns
    Our attitude toward life determines life's attitude towards us

    ResponderEliminar
  14. Airport Car Rental

    Exhibition Displays
    I sometimes do that myself.? Most of my landscapes are done just from memory. Thanks for sharing this video :)
    hola! me encantan tus trabajos, son muy finos y bonitos. Y me gusta especialmente el cuadro grande de Beatrix Potter. Mi amiga va a tener un bebé y me encantaría hacerlo para regalarselo. Podrías mandarme el esquema? mi mail es lerk73@hotmail.com.

    ResponderEliminar